Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Круподеринська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25158082) був реорганізований і увійшов до складу Оржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Святкування Івана Купала у 2017 році

Одним з найдавніших, найколоритніших та найцікавіших літніх свят є Івана Купала. Це день літнього сонцестояння, що збігається з Різдвом Івана Христителя. За народними переказами, саме у купальну ніч на коротку мить розквітає папороть.

Івана Купала міцно увійшло до традиційних свят, які шанують на Оржиччині.   Воно стало масовим заходом організованого дозвілля для людей різного віку, а особливо – для молоді.

Цьогоріч напередодні  купальської ночі у Круподеринцях на сільському стадіоні  жителі та гості села мали змогу переглянути концертну програму з фольклорними елементами «На калину роса впала - в нас на улиці Купала».

Поки ще сонечко не зайшло за обрій, початком свята став турнір з мініфутболу між молодшою групою гравців, далі для найменших жителів села було проведено гру «Відріж іграшку». Відкрили захід ведучі Л.Маліченко та А.Хоменко вітаючи зі святом та бажаючи щастя, здоров’я, добра усім присутнім. Концертну програму розпочали С.Бабенко та фольклорний колектив «Вербиченька» українськими народними піснями про Івана Купала. Слова ведучих перепліталися з українськими народними та сучасними піснями у виконанні аматорів сцени: Ані Сагач, Маші Ковтун, Сніжани Афанасьєвої, Саші Борейко, Віки Хоменко, Лілія Житинської та змінювалися танцювальними номерами від хореографічних колективів «Едельвейс» та «Барбарики»  під керівництвом Анжели Фірсової.

Традиційним апогеєм свята Купала стали купальське вогнище та хоровод навколо марени.

А наостанок усі бажаючі могли насолодитися музикою та танцями на святковій дискотеці, яка тривала майже до ранку.

Організатори свята дякують керівництву СТОВ «Агрофірми «Дружба» за матеріальну підтримку в проведенні свята.

… Срібний місяць ховався за передранішніми хмарами.

Догорали купальські вогнища.

Над притихлою округою почали свій запізнілий концерт

Цвіркуни та коники.

Чи пішов хто шукати цвіт папорті,

Лишається загадкою,

Та свято по справжньому вдалося. У цьому міг переконатися кожен, хто побував Круподеринцях цієї літньої ночі.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *